Szilveszteri buszos út Szlovéniába ***

Szlovénia – Gorenjska – Bled, Bohinj

56.900 Ft/ fő/2 éj-től

Program

2017.12.30-2017.01.01

1.nap: Budapest-Lendva-Maribor-Ljubljana
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről.Utazás Lendva városába. A Lendvai vár és a legfontosabb nevezetességek megtekintése után folytatjuk utunkat Szlovénia második legnagyobb városába, Maribor-ba. Séta a Dráva menti város hangulatos belvárosában a legfontosabb látnivalók megtekintésével: Városháza, Keresztelő Szent János katedrális és a XV. századi kastély. Továbbutazás majd városnézés  a Ljubljanica folyó partján fekvő szlovén fővárosban. Történelmi belváros, pezsgő életű egyetemi negyed, évszázados emlékek, parkok és folyópart. Ljubljanaban a folyó jobb partján található a régi városrész, míg a bal partján az új városnegyedek terülnek el. Városnézésünk során megtekintjük az óváros fölé magasodó várat, a barokk belvárost, a Ljubljanica partjára épült katedrálist, illetve a Tromostovje Hármas hidat.  Esti érkezés a szállásra.

2. nap: Postojna-Predjama
Szlovénia területén számos karsztbarlang található mai uticélunk a mindközül leghíresebb barlangrendszer lesz. Kirándulás az ország leghosszabb ismert karsztvidéki barlangjához a Postojnai cseppkőbarlanghoz. A sokszínű és formájú cseppköveket részben barlangvasúton, részben gyalogosan tekinthetjük meg. Továbbutazás a mindössze néhány kilométerre fekvő magas sziklára épített Predjama festői várához. Szlovénia egyik legérdekesebb és leghíresebb látnivalója, a kicsinyke Predjama falu határában található Predjamai barlangvár (Predjamski Grad). A ma látható reneszánsz stílusú épület több száz év áll büszkén a sziklatetőn, az egykor erőd épülete szinte bevehetetlen volt. A várat egy 125 méter magas sziklafalra építettek és egy sor titokzatos barlangrendszerrel állt földalatti összeköttetésben. Visszautazás a szálláshelyre, készülődés a szilveszter estére. Vacsora a szállodában (normál vacsora menü, nincs ünnepi vacsora szilveszter este a szállodában), majd az Újév köszöntése Ljubljana belvárosában (a szilvesztert az utcán ünneplik a helyiek).

3. nap: Skofja Loka-Bled-Bohinji-tó-Budapest
Reggeli a szállodában, majd utazás Skofja Lokába, mely Szlovénia műemlékekben leggazdagabb kisvárosa. Séta a középkori hangulatú óvárosban, majd továbbutazás Bled felé. Látogatás tó felett épült csaknem 100 m-es függőleges sziklafal tetején található középkori várban, majd séta a festői tóparton. Ezt követően a Triglavi Nemzeti Park térségét keressük fel. Először a Bohinji-tó partján, a középkori Száva-híd mellett található Keresztelő Szt. János templomot látogatjuk meg, mely kicsinysége ellenére Szlovénia egyik legszebb szentélye. Szabadidő a tóparton, vagy kabinos felvonóval (egyénileg) feljuthatunk a környék híres kilátópontjára, a Vogel-hegyre (1530 m). Hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 


Részvételi díj: 56.900,-Ft/fő
Félpanziós felár (1.este): 3.900,-Ft/fő,
Félpanzió felár szilveszter este: 15.900,-Ft/fő,
Egyágyas felár:
 22.000,-Ft/fő
Biztosítás: 1.650,-Ft/fő 

Sztornó biztosítás: 1,5%

Tájékoztató a belépőkről és egyéb költségekről:
Lendva vár 6 EUR
Postojnai cseppkőbarlang 24 EUR
Predjama vár 12 EUR
(Postojna+Predjama kombinált jegy 32 EUR)
Postojna -  audio guide 2,5 EUR
Predjama -  audio guide 2,5 EUR
Bled vár 8 EUR
Ljubljanai vár siklóval 8 EUR
Szűz Mária kegytemplom 6 EUR
Vogel-hegy felvonó oda-vissza 13,50 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! kb. 1,5 EUR/fő/éj

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.


Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

Szállás: 3*-os szálloda Ljubljana környékén.
Háromágyas szoba esetén a pótágy mérete: 80*185 cm

 

 

 

Ár tartalmazza: utazás busszal, szállás, ellátás megadott szerint, idegenvezető

Ár nem tartalmazza: belépők, utasbiztosítás, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó - helyszínen fizetendő, adó - vevő

Szállástípus: szálloda

Utazás módja: busz

Ellátás módja: reggeli

Ajánlatkérés


* Amennyiben nem rendelkezik ilyen kóddal, kérjük hagyja üresen.