Apátságok nyomában - Pannonhalma, Zirc

Magyarország – Nyugat-Dunántúl – Pannonhalma

7.490 Ft/ fő-től

Apátságok nyomában - Pannonhalma, Zirc 

2018. május 12. (szombat) 

Egy napos autóbuszos kirándulás

Találkozás reggel 7.30-kor Budapesten, majd indulás 7.45 órakor. 

Autóbuszos utazás rövid pihenővel Zircre. Magyar nyelvű idegenvezető várja a csoportot 10.00-kor.

A délelőttöt a zirci Ciszterci Apátság látnivalói között töltjük el. A látogatás az Apátsági templom megtekintésével kezdődik, majd a látogatást a Reguly Antal Műemlékkönyvtárban folytatjuk. A hatalmas, kéttornyú barokk apátsági templom különleges látványosság. Tornyain jól megfigyelhető a kor jegyeinek hatása. Az épület azonban nem csak barokk, hanem klasszicista épület is egyben. A kolostor legnagyobb látványossága a csodálatos könyvtárterem, 60 ezer nagy értékű könyvvel. A könyvtár legnagyobb kincsei a ősnyomtatvány-, könyv- és folyóirat-ritkaságok. A ciszterci szerzetesek évszázados szorgalommal őrizték, javították és védték ezeket, így napjainkban is kiváló állapotban vannak, de látogató számára nem elérhetőek.

A zirci sétát végül a közel 20 hektáros Arborétum felfedezésére zárja, ahol egyéni séta keretében ismerkedhetünk meg a csodálatos növényvilággal. A Zirci arborétum hazánk legmagasabban fekvő élőfa-gyűjteménye, 400 m-rel a tenger szintje felett. Az arborétum Zirc belvárosában, közvetlenül a zirci apátsági ingatlanokhoz csatlakozva jelzi, hogy valamikor az apátság területéhez tartozott. Első fáit a ciszterci szerzetesek ültették 1780-ban. Az arborétumban közel hatszáz fa- és cserjefajt gyűjtöttek össze. A bejáratnál a középkorban kialakított, egykori halastavat az arborétumot átszelő Cuha-patak vize táplálja. A park állandó lakói a mókusok. A fák között időnként őzek is feltűnnek. 

Az arborétumi séta után van lehetőség egy rövid szabadprogram keretében ebédszünetre is, majd ezt követően Pannonhalma felé indulunk. 
Az érkezést követően lehetőség van rövid felfrissülésre. A tárlatvezető segítségével megtekintjük az apátság látogatható részeit, mint a templomot, az altemplomot, a kerengőt és a könyvtárt. 

A Pannonhalmi Bencés Főapátság Magyarország egyik kiemelkedő történelmi emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központja.  A főapátság látványos épületegyüttese a Szent Márton-hegyen áll. A román stílusú altemplom és kerengő, valamint a gótikus bazilika az évszázadok során barokk és klasszicista stílusú épületrészekkel egészült ki, amelyek a főapátság mai arculatát is meghatározza. A 19. századi könyvtárterem 400 ezres gyűjteményében számos könyvritkaság található. Az egész épületegyüttest az 55 m magas torony koronázza, amely a magyar klasszicizmus egyik legismertebb alkotása.

A tárlatvezetés végén az ajándékboltban vásárlási lehetőségünk van a program végén és időhöz mérten egyénileg meglátogatható a gyógynövényes kert is.

Előre láthatóan 17 órakor indulunk haza, de forgalom és programcsúszás miatt előfordulhat ettől későbbi indulási időpont is. Érkezés Budapestre a kora esti órákban.

Vidéki felszállás az M1-es autópálya vonalán a nagyobb pihenőknél lehetséges, előre egyeztetés után, melyet megrendeléskor kell jelezni.

A részvételi díj tartalmazza: az utazás díját autóbusszal, a csoportkísérő díját, a foglalási díjat és a fix ülőhely díját (2000 Ft/fő) igény esetén, a még szabad helyek függvényében.

A részvételi díj nem tartalmazza: a kedvezményes belépőket**, mely helyszínen külön fizetendő (Pannonhalmi Apátság 2 400 Ft/fő; Zirci apátság és arborétum 1 300 Ft/fő); kedvezményes betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, sztornó biztosítást. 

További információk: az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy 2018. május 12-én egy Pannonhalmán megrendezett kerékpárverseny miatt előfordulhat, hogy az autóbusz nem tud felmenni egészen az apátságig, így érdemes belekalkulálni egy 10-20 perces sétát!
 

Részvételi díj: 7 490 Ft/fő

Csoportos foglalási akció: 15 fő együttes foglalása esetén + 1 fő ingyenes!

AZ ÁR MÁR TARTALMAZZA A FOGLALÁSI DÍJAT ÉS A FIX ÜLŐHELY DÍJÁT IS IGÉNY ESETÉN!

Hűségkártyával – 5 % a normál árból!**

Részvételi díját POSTA PALETTA AJÁNDÉK UTALVÁNNYAL is fizetheti!

Zárt csoportoknak bármely más napon, és vidéki kiállással is indítunk utakat! Kérje egyedi ajánlatunkat!

* Egyéb kedvezménnyel és akcióval nem vonható össze.

**Hűségkártya kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze!

Ár tartalmazza: az utazás díját autóbusszal, a csoportkísérő díját, a foglalási díjat és a fix ülőhely díját (2000 Ft/fő) igény esetén, a még szabad helyek függvényében.

Ár nem tartalmazza: a kedvezményes belépőket**, mely helyszínen külön fizetendő (Pannonhalmi Apátság 2 400 Ft/fő; Zirci apátság és arborétum 1 300 Ft/fő); kedvezményes betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, sztornó biztosítást.

Szállástípus: nincs

Utazás módja: busz

Ellátás módja: ellátás nélkül

Ajánlatkérés


* Amennyiben nem rendelkezik ilyen kóddal, kérjük hagyja üresen.